Search
  • No products in the cart.
 

Despre noi

Lemnob

Iubim lemnul, iubim natura, iubim arta, iubim viața!

Lucrul cu lemnul este pentru noi o tradiție de familie, împărtășită din generație în generație. Moștenim acest frumos meșteșug de la strămoșii noștri, moți din munții Apuseni.

Procesul de creație este manual și mecanic, fără nici un pas automatizat. Lucrul în acest nobil material este un act meditativ, care ne conectează cu natura și ne umple de energie pozitivă. Avem un mare respect pentru ustensilele manuale și le folosim cât mai des. Majoritatea ustensilelor pe care le folosim sunt moștenire de familie. Apreciem autenticitatea acestora.

În creațiile noastre folosim cantități mici de lemn , cu pierderi minime de material. Replantăm pomi și copaci în fiecare primăvară sau toamnă, pentru a trăi în armonie cu natura.

Fiecare produs trece de mai multe ori prin mâinile noastre până ce ajunge la varianta finală, de care suntem mulțumiți și pe care dorim să o împărtășim cu voi.

Ce ne inspiră?

Găsim inspirație în natură, simboluri și tradiții.
Simplitatea, eleganța, cumpătarea și respectul sunt principiile după care ne ghidăm.

Credem cu tărie că simplitatea ne aduce mai aproape de esență, de aceea urmăm un stil de creație cât mai simplu și curat.

Iubim și respectăm natura și dorim să punem în valoare ceea ce ne oferă.

Cum anume ne alegem materialele?

Lucrăm cu lemn autohton (stejar, cireș, nuc, brad, prun) și reciclat ori de câte ori este posibil. Avem bucăți de lemn moștenite din familie, care așteaptă momentul în care vor fi puse în valoare.

Cum ne revanșăm naturii?

Plantăm pomi în fiecare toamnă și primăvară.

Creațiile sunt de mici dimensiuni și folosim lemnul la maxim ca să nu se risipească. Valoarea lor nu este dată de mărime, ci de ceea ce transmit și de pasiunea pusă în ele.

De asemenea căutăm lemn care ar servi drept lemn de foc și îl transformăm în obiecte unicat.

Serviciile oferite

Realizăm la cerere obiecte din lemn de dimensiuni mici și medii personalizate.

Noile produse și cele existente în magazin le putem adapta nevoilor tale prin:

  • gravură manuală, cu dalta
  • gravură mecanică, cu pantograf manual
  • băițuire în diferite culori